Speciality

Žádná položka

Články


HOUBOVÝ JULIENNE

HOUBOVÝ JULIENNE

Julienne je skvělá kombinace hub, sýru, smetany a koření. Podle tohoto receptu si vás získá svou jemnou chutí od prvního sousta. Toto houbové jídlo je ideální jako teplý předkrm nebo rychlá lehká večeře. 


JÁTROVÁ PAŠTIKA

JÁTROVÁ PAŠTIKA

Cibuli nakrájíme na jemno a osmažíme do růžova na malém množství tuku (nejlépe na sádle). Vepřový bok uvaříme, ne příliš do měkka (špatně by se mlelo), ale nesmí být ani syrové. Uvařené maso nameleme na masovém mlýnku.


KARBANÁTKY S MÁSLOVO-SÝROVOU NÁPLNÍ

KARBANÁTKY S MÁSLOVO-SÝROVOU NÁPLNÍ

Sýr a studené máslo nastrouhejte najemno a smíchejte s kořenicí směsí. Ze vzniklé hmoty vytvarujte váleček, zabalte do potravinářské fólie a dejte do mrazničky nejlépe přes noc. Směs můžete použít i bez zamražení, ale se zamraženou se lépe pracuje.


KUŘE SATSIVI

KUŘE SATSIVI

Znáte to, je pátek odpoledne a Vy přemýšlíte, co uvařit na víkend. Oblíbená jídla všech členů domácnosti jste již několikrát zopakovali a nová inspirace žádná. Co takhle zkusit něco úplně nového a netradičního?

Satsivi je sváteční gruzínská omáčka z vlašských ořechů a česneku, podávaná za studena nejčastěji s drůbežím masem. Pro dochucení se kromě česneku využívá směsi vybraných bylin a koření. Vyzkoušejte s námi variaci na tuto netradiční lahodnou omáčku.