VEPŘOVÉ VÝPEČKY

Na přípravu vepřových výpečků budeme potřebovat:

1 kg vepřového boku
40 g koření TRUMF Kmínový pepř 
Voda

 

 

Postup přípravy:
Maso nakrájíme na kostky o velikosti 4x4 cm a pořádně ho promícháme s kořením. Vše přendáme do pekáče a lehce podlijeme vodou. Výpečky nejdřív pečeme asi 30 minut zakryté druhým dílem pekáče nebo alobalem. Občas promícháme a pokud je potřeba, trochu podlijeme. Na závěr odkryjeme a necháme krásně dopéct, aby získaly lahodnou, zlatavou kůrku.

 

Varianta Sous-Vide

Maso promíchané s kořením vložíme do vhodného vakuového sáčku a pečlivě uzavřeme. Pokud nemáte vakuovačku, můžete použít sáček se zipem – stačí vytlačit vzduch tím, že ho částečně ponoříte do vody, a pak zip zavřít. Sáček s masem dáme do nádoby s vodou, kterou udržujeme na teplotě 75°C po dobu 6 hodin.

Pokud používáte vakuový sáček, můžete hotové výpečky skladovat v lednici až 3 týdny nebo je zamrazit. Před servírováním je můžete prohřát přímo v sáčku v horké vodě, nebo je vyjmout a lehce zapéct v pekáčku pro krásnou zlatavou kůrku.